Schoolpool

SCHOOLPOOL is een dienst van Mpact voor scholen.

Het doel van Schoolpool is het aantal wagens op weg naar school te verminderen door ouders met elkaar in contact te brengen op basis van hun woon-schoolroute.

Vandaag gebeuren 6 op de 10 verplaatsingen naar school, met de wagen. Deze trajecten zijn verantwoordelijk voor de helft van het drukke ochtendverkeer. We kennen allemaal wel de situaties aan de schoolpoorten van onze kinderen: verzadigde straten, wagens op anarchistische wijze geparkeerd, gevaarlijk verkeer voor voetgangers en fietsers...

Die situaties, die we al te vaak meemaken, brengen reële gevaarlijke situaties met zich mee op weg naar school en creëert een gevoel van onveiligheid.

“Omdat het gevaarlijk is om mijn zoon te voet of met de fiets naar school te sturen, breng ik hem met de wagen tot aan de ingang!”

Een oplossing voor een reële verbetering van de schoolomgeving, is het aantal auto’s naar school te verminderen ten voordele van duurzame mobiliteit.

Dus waarom niet CARPOOLEN?!

Schoolpool biedt een praktische oplossing voor ouders om het carpoolen van hun kinderen te organiseren. Daarenboven biedt Mpact steun in elke fase van het project : technische ondersteuning, communicatie, sensibilisering van de ouders en leerlingen.

Wil je ook Schoolpool op jouw school? Neem dan contact op met Mpact voor een voorstel tot samenwerking.

een dienst van Mpact